Choď na obsah Choď na menu
 

Jesenné topánky-top trendy !

22. 3. 2013
Palce von!
Trend otvorených čižiem a členkových topánok je zasa späť. Noste ich naboso, kým to počasie umožňuje a rozhodne sa ich nevzdávajte ani vtedy, keď prituhne. Farebné pančuchy vás zohrejú a tento rok iste netreba riešiť, či pančuchy v otvorených topánkach sú poriadnym faux-pas. Práve naopak! Objavili sa u mnohých dizajnérov, nebojte sa ich nosiť po ich vzore aj vy. Okrem lodičiek nájdete otvorenú prstovú časť aj na členkových topánkach.

Volány a zdobenie
Oproti jarným kolekciám dizajnéri ubrali zo zdobenia topánok. Stále môžeme vidieť kvety, zipsy, kovové spony, či volány na jesenných topánkach, ale už im nie je poskytnutý taký priestor, ako to bolo  v ostatných sezónach. Azda najväčšej popularite sa však teší vybíjanie.

Nad kolená
Zabudnite na všetko, čo sa končí pätnásť centimetrov pod kolenami a zaobstarajte si čižmy ako Pretty Woman. Túto sezónu si vás nikto, kto ovláda trendy, s ľahkou ženou nepomýli. Miesto latexových voľte radšej príjemné mäkké semišové alebo z hladkej kože. Farbám sa medze nekladú, aj keď najfrekventovanejšie sú naďalej čierne. Skúste však aj sivé, fialové, bordové či v námorníckej farbe. Nosia sa k minisukniam, šortkám, ale aj na úzke džínsy. Ak neobľubujete podpätky, vyberte si čižmy s plochou podrážkou. Objavili sa na prehliadkach v rovnakej miere ako tie na vysokom podpätku.

Tlmené farby
Mať jeden-dva páry obuvi výrazných farieb je pre jesennú sezónu akurát. Toho roku sa oplatí skôr si všímať tlmenejšie nuansy. Béžová, sivá, antracitová, koňaková, tmavohnedá, a mystické černicová, malinová a tmavofialová s tmavomodrou sú presne tými odtieňmi, ktoré hrajú čo do trendov obuvi prím. Odvážnejšie dámy možno ocenia viac červenú, akú sme videli na prehliadkach Vivienne Westwood.  K šatám jednoduchých strihov a farieb vyzerá ohnivá červená výborne! Čierna musí byť
Tak ako bola minulým rokom novou čiernou sivá, túto sezónu dali návrhári čiernej oveľa väčší priestor. Dôležitá je nadčasovosť a čistý štýl, ktorý vás môže sprevádzať aj niekoľko ďalších sezón. Ekonomická kríza sa prejavila aj na trendoch obuvi, ktorá dýcha minimalizmom. Neváhajte preto investovať do kvalitných, a predsa jednoduchých modelov čižiem, ktoré

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.